رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی پس از ارتحال امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، دشمنان نظام را مأیوس کرد
آیتالله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری در نشستی که ظهر امروز (چهارشنبه ) در محل دفتر ریاست خبرگان رهبری برگزار شد با اشاره به سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) گفت: مجلس خبرگان رهبری سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را به همه ملت ایران تسلیت میگوید.
وی با بیان اینکه به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی، مجلس خبرگان چند موضوع را به ملت ایران ارائه میکند، افزود: بزرگان میگویند که علامت عظمت یک انسان به این است که بعد از درگذشت او جای خالی او احساس شود. چرا که برخیها به دنیا میآیند و از دنیا میروند و هیچ تاثیری در دنیا ندارند.
وی با بیان اینکه امام خمینی شخصیتی فوق العاده داشت که شاید دیگر جایگزینی نداشته باشد، خاطرنشان کرد: شجاعت، ایمان، پایداری و ایدههای بزرگ از جمله ویژگیهای بارز امام خمینی (ره) بود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ایدههای بزرگ امام خمینی (ره) نشان میداد که آنها آینده بزرگی را برای ملت ایران در نظر دارند، گفت: در سال 34 و 35 بود که ما از بیانات امام خمینی تلمذ میکردیم؛ ایشان به ما طلبهها میگفتند خودتان را آماده کنید برای روزهای که جامعه نیاز به علما دارد؛ منهای بنده امام خمینی (ره) شاگردان بزرگی را تربیت کردند.
وی امام خمینی (ره) را شخصیتی با استعداد توصیف کرد و اظهار داشت: یکی دیگر از ویژگیهای امام خمینی (ره) این بود که ایشان درسهایی را که میگفتند، مینوشتند؛ امام خمینی (ره) در فقه، اصول، فلسفه و عرفان که به طلبهها درس می دادند، مینوشتند و این یکی از ویژگیهای علمی امام خمینی (ره) بود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش شاگردان امام خمینی (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: نقش شاگردان امام خمینی (ره) در پیروزی انقلاب خیلی موثر بود چرا که شاگردان ایشان بعضا در عرض چند دقیقه پیام امام را به مردم میرساندند.
مهدوی کنی شجاعت در فتوا و اجرایی کردن آن را از جمله ویژگیهای امام خمینی (ره) دانست و بیان داشت: امام خمینی با شجاعت درباره مسائل اجتماعی فتوا میدادند و با شجاعت آن را اجرا میکردند که مبارزه با رژیم سابق از نمونههای آن بود.
وی با بیان اینکه برخی از بزرگان درباره فتواهای امام خمینی (ره) میگفتند که نمیشود این کار را کرد، اما امام خمینی (ره) بر اجرای فتواهای خود تاکید داشتند، به فتوای امر به معروف و نهی از منکر بینانگذار انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) امر به معروف و نهی از منکر را واجب میدانستند و میفرمودند نباید در خانه بنشینیم تا مقدمات امر به معروف و نهی از منکر فراهم شود ما باید خودمان این مقدمات را فراهم کنیم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اهمیت ولایت فقیه در بیان و کلام امام خمینی تصریح کرد: مسئله ولایت فقیه چیزی جدیدی نبود که امام خمینی (ره) آن را به مردم تحمیل کرده باشد چرا که تمامی فقهای شیعه قائل به ولایت فقیه هستند؛ معتقدم که همه مسلمانان جهان به ولایت فقیه قائل هستند.
وی افزود: در آمریکا هم در مواقع حساس رئیس جمهور وارد عمل میشود و منتظر کنگره نمیماند. اما این موضوع با ولایت فقیه ما فرق میکند چرا که ما معقتدیم ولی فقیه نایب امام زمان است و باید مجتهد و عادل باشد.
مهدوی کنی گفت: امام خمینی (ره) میفرمودند که ولایت را باید به دست فقیه بسپاریم و ولایت غیر فقیه نمیتواند مشکل گشا باشد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اداره کردن کشور و مردم با سلایق و توقعات مختلف سخت است بر همین اساس امام قائل نبودند که یک فقیه باید به تنهایی همه امور را بررسی کند.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) نظام را به رفراندوم گذاشتند، افزود، امام خمینی به مردم و ملت ایران اطمینان داشتند و این یک مسئله مهمی است؛ امام با اطمینان به مردم جنگ را رهبری کرد.
مهدوی کنی با بیان اینکه امام خمینی (ره) در امورات مشورت میکردند، گفت: امام خمینی (ره) وقتی یک مسئله بحرانی میشد برای حل کردن آن اعمال ولایت میکردند که بعد از ایشان نیز مقام معظم رهبری نیز همانند امام، اعمال ولایت میکنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشارهای به خاطرهای از درگذشت امام راحل گفت: سال 68 بنده به خاطر بیماری قلبی که داشتم برای معالجه به انگلیس رفتم چون در ایران مثل امروز پیشرفتهای پزشکی قلب صورت نگرفته بود وقتی خبر رحلت امام خمینی (ره) منتشر شد به دفتر هواپیمایی ایران در لندن آمدم اما به یکباره 250 خبرنگار خارجی را دیدم که احساس میکردند در ایران زد و خورد شده یا خواهد شد و خبرهای تازهای به گوش آنها خواهد رسید. اما روز دوم رحلت امام بود که رسانههای دنیا اعلام کردند آیتالله خامنهای به عنوان رهبر ایران انتخاب شد و این خبر مثل آبی بود که روی آتش دشمنان ریخته شد.
وی با تاکید بر اینکه امام خمینی به روحانیت و معنویت اهمیت میدادند، به آخرین انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: برخیها فکر میکردند که بنده برای ریاست مجلس خبرگان رهبری با آقای هاشمی دعوا میکنم اما بنده و آقای هاشمی با تمامی اختلاف سلیقههای که بود این موضوع را حل کردیم؛ چرا باید با یکدیگر دعوا کنیم.
مهدوی کنی با اشاره به تدبیر و مدیریت رهبر معظم انقلاب برای هدایت انقلاب اسلامی گفت: چندی پیش خبرنگاری از من سؤال کرد که جامعه روحانیت مبارزه در برابر جریان انحرافی چه اقدامی انجام خواهد داد و بنده در پاسخ گفتم که جریان انحرافی کارهای اجرایی انجام میدهد و موفق نخواهد شد؛ علت اینکه میگویم که جریان انحرافی موفق نخواهد شد این است که امام خمینی (ره) 2 نکته را به ما گوشزد کردند اول اینکه انقلاب جای خودش را باز کرده است و دوم اینکه دشمن کاری نمیتواند بکند، مشروط به اینکه وحدت در کشور وجود داشته باشد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک فرهنگ بوده است، نه نظام کودتایی که بخواهد سقوط کند، به جوانان و روحانیون توصیه کرد که وحدت خود را حفظ کنند.
وی با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی گفت: حزباللهیها و روحانیون باید وحدت را حفظ کنند و اگر کسی احساس میکند کس دیگری بهتر از او میتواند نمایندگی مردم را به جای آورد اجازه بدهد فرد بهتر برای انتخابات نامزد شود؛ اصولگرایان و غیراصولگرایانی که انقلاب را قبول دارند به میدان بیایند. من به این خاطر واژه تفویض را برای انتخایات هیئت رئیسه مجلس خبرگان انتخاب کردم که بگویم اینکه افراد باید به شیوه درست جا به جا شوند فرهنگ و سنت ما است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مقام معظم رهبری قائل به عصمت برای خودشان نیستند و مجلس خبرگان نیز قائل به عصمت مقام معظم رهبری نیست، گفت: وظیفه مجلس خبرگان رهبری دو چیزی است اول تعیین رهبری به معنای کشف رهبری است و دوم نظارت بر رهبری است.
مهدوی کنی با بیان اینکه نظارت بر رهبری به معنای حراست از رهبری است، گفت: نظارت به این معنا نیست که ما بخواهیم از رهبری اشکال بگیریم. نظارت ما همان نظارت حراستی است که در دعای عهد آمده است، البته ما نمیگوییم اشتباه وجود ندارد اما معتقدیم که نظارت بر رهبری همان حراست از رهبری است.
